CKG Zonneheuvel

Terug
02 6

Wie: CKG Zonneheuvel in Zottegem (Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning) helpt gezinnen met nood aan opvoedingsondersteuning of tijdelijke opvang van de kinderen (gedrag van de kinderen, pedagogische vaardigheden, gezondheid van de ouders, relationele problemen,…). Kinderen tussen 0 en 12 jaar verblijven hier voor korte of lange periodes, afhankelijk van de situatie.Probleem: In 2010 verhuisde CKG Zonneheuvel naar nieuwe lokalen aan de Kloosterstraat in Zottegem, een gebouw met veel grote ramen. Al snel bleek de temperatuur in de leefgroepen enorm op te lopen (soms tot 35°C). De situatie werd onhoudbaar. Anderzijds kende men in de winter grote warmteverliezen door de ramen.
Oplossing: CKG Zonneheuvel contacteerde Reprosol om samen met hen te zoeken naar een oplossing voor hun probleem. Op het bovenste deel van de ramen brachten wij een spiegelfolie (R35) aan. Zo wordt tijdens de warme dagen een groot deel van de warmte en de zon gereflecteerd, wat een positieve invloed heeft op de binnentemperatuur (aanzienlijke daling).

Op het onderste deel bracht Reprosol een isolerende folie (VE50) aan. Ook deze folie houdt de warmte voor een stuk buiten in de zomer en in de winter houdt hij de warmte beter binnen. Gevolg: een significante daling van de energiefactuur.

⇒ Reprosol gebruikte bij CKG Zonneheuvel een zonwerende folie en een isolerende folie.

  • 03 6
  • 04 4