Alhambra

Terug
Alhambra 01

Wie: Alhambra in Melle werd eind 1989 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot één van de belangrijkste importbedrijven in Belgie op gebied van Spaanse en Portugese wijnen, porto’s en likeuren.Probleem: Aan het bedrijf is een winkel verbonden die voor een groot deel uit glas bestaat. In het magazijn zitten er 2 lichtstraten. Bijgevolg kan de temperatuur bij zonnig weer behoorlijk oplopen wat een probleem vormt voor het conserveren van de wijnen en de voedingsproducten die eveneens te koop zijn bij Alhambra (serre-effect).Oplossing: Op de bovenkant van de ramen werd de R20, een zonwerende spiegelende folie, aangebracht voor een maximale zon- en warmtewering. Op het onderste deel van de ramen werd de VS61, een neutrale warmtewerende folie, aangebracht zodat het zicht van buiten naar binnen behouden blijft maar er toch minder warmte naar binnen komt. De lichtstraten werden voorzien van de witte warmtewerende koepelfolie Sunflex XW.
Sindsdien is het een stuk frisser in de winkel van Alhambra en dat heeft positieve gevolgen voor de bewaring van de wijn en de voedingsmiddelen. Het werkklimaat binnenin is eveneens een stuk aangenamer geworden.

Zaakvoerder Luc Van Damme: “De folie voldoet zeker aan de verwachtingen. Het is een uitstekende oplossing. We hebben nog nauwelijks airco nodig, tenzij bij echt heel warme dagen.”

⇒ Reprosol gebruikte bij Alhambra 2 soorten zonwerende folie en de Sunflex XW.

  • Alhambra 03
  • Alhambra 02
  • Alhambra 06
  • Alhambra 05
  • Alhambra 04
  • Alhambra 07